Suomi–Kiina-seuran toimisto sijaitsee Länsi-Helsingissä Lauttasaaressa (Heikkiläntie 8 B, 00210 Helsinki). Siellä sijaitsee myös seuran Kiinaa monipuolisesti käsittelevä kirjasto. Toimistolla hoidetaan myös materiaalin levitys sekä muu tiedotustoiminta.
Seura ja sen paikallisosastot järjestävät monenlaisia tilaisuuksia: esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, retkiä, elokuvanäytöksiä ja kiinalaisen ruuan iltoja – kuten ystävyysseurojen tapaan kuuluu.
Useilla paikkakunnilla harjoitetaan myös esimerkiksi ns. varjonyrkkeilyä, taijita. Seura järjestää mahdollisuuksien mukaan myös kiinankielen kursseja.
Seura välittää myös alustajia ja esitelmöitsijöitä eri oppilaitosten ja järjestöjen Kiina-tilaisuuksiin. Muutamien seuran osastojen toimesta on myös järjestetty ohjelmaa ja tapaamisia paikkakunnalla asuville kiinalaisille tai vietetty perinteisiä kiinalaisia juhlapäiviä yhteistyössä heidän kanssaan.
Jäsenetuja
Jäsenilleen seura tarjoaa tietoa Kiinasta erilaisten tilaisuuksien ja julkaisujen muodossa. Seuran jäsenet pääsevät jäsenalennuksella Suomessa tapahtuviin konsertteihin, teatteriesityksiin ja näyttelyihin, joissa esitellään kiinalaista kulttuuria. Seura välittää jäsenilleen Suomessa ilmestyviä Kiinaa käsitteleviä julkaisuja erikoistarjouksina.
Julkaisutoimintaa
Suomi–Kiina-seura on julkaissut vuodesta 1956 lähtien yhtäjaksoisesti Kiina sanoin ja kuvin -lehteä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehden päätoimittajana on tällä hetkellä Veli Rosenberg. Kiina sanoin ja kuvin pyrkii käsittelemään Kiinan yhteiskuntaa ja kulttuuria monipuolisesti ja syvällisesti. 1970-luvulta saakka on periaatteena ollut julkaista pääasiassa suomalaisten kirjoituksia. Lehden sisällössä painotetaan kulttuuria ja Kiinan perinteitä, mutta usein myös julkaistaan talouselämää analysoivia artikkeleita. Kiinaa koskeva tiedonvälitys on muissa medioissa lisääntynyt, mutta Kiina sanoin ja kuvin tarjoaa syventävää aineistoa ja laajempia näkemyksiä.
Julkaisutoiminta on laajentunut myös muille aloille. Suomi–Kiina-seura on julkaissut kiinalaisen elämänmuodon eri puolia selvittäviä vihkosia sekä suomalais-kiinalaisen matkailijan sanaston.
Vuoden 1983 lopulla ilmestyi Marja Kaikkosen kirja Syödään kuten Kiinassa, ensimmäinen suomalaisen tekemä kiinalaisen keittiön esittely. Kirjasta otettiin toinen painos vuonna 1988, joka on jo loppuunmyyty.
Toinen seuran julkaisema suurteos on 1988 ilmestynyt Tauno-Olavi Huotarin Kiinan nähtävyyksiä. Se esittelee Kiinan tärkeimpiä historiallisia monumentteja ja nähtävyyspaikkakuntia. Myös tästä kirjasta otettiin 2. painos vuonna 1988, joka sekin on loppuunmyyty.
Seuraava seuran julkaisu oli Tauno-Olavi Huotarin ja Veli Rosenbergin toimittamana, syksyllä 1995 ilmestynyt Kiinan-kaupan käsikirja.
Seura julkaisi Jäähyväiset jalkavaimolle -näytelmän kaksikielisen (kiina ja suomi) libreton Kiinan perinteisen teatterin akatemian peking-oopperaseurueen vieraillessa syyskuun lopussa 2002 esiintymismatkalla Helsingissä ja Jyväskylässä.
Seuran uusimpia julkaisuja on Jyrki Kallion Kiinaa matkalle – sanoja ja sanontoja, joka on Suomi–Kiina-seuran vuonna 1995 julkaiseman Kiinan-kaupan käsikirjan liitteenä ilmestyneen samannimisen matkailijan sanastovihkosen täysin uudistettu, laajennettu ja ajanmukaistettu laitos. Syksyllä 2006 julkaistu sanasto on osoittautunut tarpeelliseksi; siitä on otettu jo kolmas painos. Sanastoon on 2008 ilmestynyt olympialaisliite Kiinaa Pekingin olympialaisiin.
Kiinalaiset julkaisut
Seura välittää kiinalaisia julkaisuja Suomeen. Kiinalaisten lehtien levikki Suomessa on ollut kansainvälisesti katsoen hyvin korkea.