Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään kahdeksannen kerran torstaista 12.3. sunnuntaihin 15.3.2020. Festivaalin ohjelmisto koostuu joukosta kuluneen vuoden kiinnostavimpia, kehutuimpia ja suosituimpia elokuvia Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Tänä vuonna festivaalilla saa Suomen ensi-iltansa peräti 18 elokuvaa.

Helsinki Cine Aasian vuoden 2020 avajaiselokuva on Tiibetin tunnetuimpiin elokuvantekijöihin lukeutuvan Pema Tsedenin uusin teos Balloon (Qi qiu, 2019). Lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla kehuja kerännyt ja useita palkintoja voittanut Balloon kuvaa perinteisen ja modernin maailman yhteensovittamista. Myös Pema Tsedenin edellinen elokuva, tyyliltään erilainen mustan huumorin ja western-vaikutteiden sävyttämä tie-elokuva Jinpa (Zhuang si le yi zhi yang, 2018) on mukana festivaalin tämän vuoden ohjelmistossa.

Helsinki Cine Aasian tämän vuoden ohjaajavieras on japanilainen Chihiro Amano, joka esittelee elokuvansa Mrs. Noisy (Misesu Noizi, 2019). Tokion kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime lokakuussa ensi-iltansa saanut draamakomedia kuvaa ajankohtaista aihetta: tavallisten ihmisten päätymistä nettimeemeiksi ja mediasensaatioksi. 

Helsinki Cine Aasian koko ohjelmisto löytyy osoitteesta https://www.helsinkicineaasia.fi. Lipunmyynti alkaa torstaina 27.2. festivaalin verkkosivuilla, ja festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoista. Yksittäiset näytösliput maksavat 10 euroa (vauvakino 8 euroa) ja  sarjakortti (5 lippua) 45 euroa. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoilta Korjaamo Kinosta, Cinema Orionista ja Kino Reginasta. Festivaalin kaikissa elokuvissa on tekstitys englanniksi.

Helsinki Cine Aasia -festivaalin järjestää Elokuvien Aasia ry.